sayang seorang ibu

ibu: sayang belajo pandai2 ye nak.. igt kite org susah..sape nk bantu kite lau bukan diri kite sendiri


anak: baik ibu, anak mu berjanji..akan belajar bersungguh-sungguh


10tahun kemudian:


si anak sudah berjaya memegang jawatan tinggi dalam dunia perbankkan.. tp sebalik nya berlaku kepada hubungan si ibu dan anak.. si anak tidak pulang ke rumah sekian lama setelah die berjaya.. die lupa jasa dan pengorbanan ibunya.. setiap kali panggilan telefon dari kampung banyak saja alasan diberi untuk tidak pulang ke kampung


tapi!!!
 si ibu..
:
:
:
ibu: ya Allah lindungi lah anak aq walaupun di mana saja die berada... die permata hatiku.. die penawar duka ku.. Ya Allah jadi kn die insan yang berjaya.. sesungguhnya aq amat merindui die.. aq amat mencintainya.. Ya Allah buat lah die gembira selalu.. lupe kn die terhadap penderitaan aq.. 


si ibu tidak pernah mendoakan sedikit bala pun kepada anaknya.. si ibu sakit tetapi die tabah meharungi sisa hidupnya tanpa anak kesayangan di sisi.. setiap kali merindui anaknya die hanya menatap gambar yang hampir hilang warnanya.. kecian kan si ibu... sehinggalah satu hari ibunya meninggal dunia tetapi si anak tidak dapat menghadap semasa ibunya menghembuskan nafas terakhir..Kematian si ibu di ketahui pun melalui jiran2 kg yg dapat menghubunginya.. anaknya menangis.. tapi apa gunanya.. si ibu dah pergi selamanya.. tiada yang dapt mengganti.. tiada siapa yang mendoakan kebaikan untuk dirinya setiap hari


kepulangan si anak ke teratak bondanya hanya sia-sia.. tiada lagi kedengaran suara ibu yang memanggil2 ungkapan sayang.. tiada lagi makanan kegemaran yang disediakan.. si anak terus menangis.. si anak teresak2 di katil si ibu.. die ternampak sepucuk surat.. si anak lantas membacanya


sayang,


mungkin semasa syg bace surat ini ibu sudh tiada di hadapan mu.. tapi syg ibu tetap akan ada di hati mu.. syg ibu doakn kamu yang terbaik.. ibu nk tengok kmu senyum.. ibu x pernah marah apa yang kmu lakukan dekat ibu.. ibu cuma doakan yang baik-baik saja.. tiap kali ibu rindu kamu ibu tgk gmbar kamu sedang yang ada dalam dakapan ibu.. masih kah kamu igt lagi sayang.. tiap kali kamu nangis ibu akan mengelapkan air mata mu itu, ibu akan peluk kamu agar kamu tetap tenang. sayang masih ada lagikah memori indah sayang bersama ibu.. ibu sayang kamu sayang.. sayang kerja lah baik-baik.. ibu akan tetap melihat kamu tapi mugkin berbeda iaitu hanya dr jauh saja.. syang jaga diri baik-baik.. ibu cinta kamu


yang terus merindu.
ibu mu




si anak terus nangis-nangis.. tapi tiada gunanya kan...


kalian semua.. hargailah jasa ibu kalian selagi dia masih ada.. tanpa dia siapa lah kalian...


p/s: jangan menyesal kemudian hari

Saya Rindu

emm rindunye sama kamu...
rindu tengok gelagat kamu..
rindu kamu bermanja di dakapan ku..
indu sangat
nk tau ruby indu sape???
ini si dia
:
:
:

video

ni kucing Ruby..nama dia Tom.. rindu indu die cangat2...nakal kan die dlm video 2... die suke tgkp binatang..tp die x makan pun.. die wat main..untuk Tom mama indu kamu...

kau platipus

korang kenal platipus???
 aq pun x kemnal sgt.. tp bez gak r chatting ngan die...
 korang tgk blog die ni...
klik sini

so hebat kan die.. tp yg aq bangga die leh cam aq.. tq tipus.. 
yg aq musyikil aq x tau die ni spesies jantina ape... 
emmm tipus bile r ko nk munculkan diri ko yg sebenar.. 
penat dh aq cari maklumat tentang ko 
korang meh tgk ni..



ni  antara babak2 yg aq chat ngan die kt fb.. 
paling bez si tipus ni bru wat fb atas alasan mak die bru bg buat...
 and yg bez tipus nk dtg wedding aq.. hehe so to tipus tq bb cam aq.. 
syg ko lebih r..opss terlebih sudah..walaupun aq x tau ko sape

dituju khas buat kmu

Dear Nabila
semoga kamu terus  tabah k... lagu ni i dituju khas untuk kamu, selaku kakak kmu merangkap bakal rumate kamu juga...shhh diam2 sudah k... kmu take care, kite kn bru hang out... 
release tension sebelum exam



video
kmu pilih lah lelaki seperti di atas k.. syg pai mati


untuk kalian semua, klu bercinta janganlah semata-mata kerana nak balas dendam.. 
cinta kerana sayang
cinta kerana kasih.. 
cinta selamanya k!!

Jasa mu dikenang

u all nampak kn blog ruby dah berubah wajah... cantik x?? cantik kn kn kn.. em ni sume atas bantuan kakak ruby.. sape??
:
:
:
ni dia


cantikkan die..hah secantik blog die juga..
meh tgk blog die
klik sini

to my kakak: tq aw bantu kite..cayang akk lebih r..nanti kite bg upah ye..ngeh ngeh ngeh

klu korang nk tau die lah slalu bg support kt ruby utk wat blog ni.. terjadinya blog ni pun bb die yg ajak.. tanpa die siape r saya..hahaha..anyway tq kakak..syg cgt2



hari yang penat

huh penatnye hari ni.. terkejar sana sini untuk settlekn folio... 
em knp???
??
??
??


esok pihak MQA nk dtg... 
adui x bace ape lg... lau kne interview pg karang camne??? 
bantai r.. jnji bernas n ilmiah... 

P/s:korang semua doa kan Ruby n kawan2 dpt pengiktrafan bg ijazah kami ye

mud: sangat penat :(

jadual exam

        

Jadual Exam Semester 4 PISMP Prasekolah 1 IPGKPM
Tarikh
Masa
M/Pelajaran
Tempat
2/11/2010
8.30pg-11.00pg
Teknologi  dalam pengajaran
H 01


dan pembelajaran



EDU 3105





9/11/2010
8.30pg-11.00pg
PRA 3107
H 01




10/11/2010
2.30ptg- 5.00ptg
PRA 3108
H 01




11/11/2010
2.30ptg- 5.00ptg
PJM 3110
DSK




15/11/2010
8.30pg-11.00pg
PRM 3102
H 01





    


to my dear cluzmate.. swie x dpt tag kt fb...ape2 selamat menempuhi gerbang peperiksaan k!!!!
chaiyok2.. preschool of roxs mantap!!!

Hospital

hye semua.. 
Ruby bru jek blik hospital teman kawan ruby yang skit...
 td mgrib ktorg dihantar ke Hospital Melaka oleh warden bertugas.. 
kwan Ruby allergic jek tp truk die x tau nk ckp lagu mne... 
meh tgk ckit:
:
:
:


kawan ruby ni die allergic pas die g jog... 2 lh dh tau skit g gak jog...tgk 2 muke die.. klu sekali imbas korg mesti igt die pas nges...tp bile tenung lame2 leh naek bulu roma aw.. mse kt hospital pun sume org tgk pelik jek.. warden turun kn ktorg kt emergency pastu urus sendiri r beb...hehehe


bile name di panggil

dr:   kmu ni allergic mkn ke
die:  x dr..sy g jog patu trus jd gini
dr:   sblum ni cmne
die:  sblum ni pnh msuk gak hospital ni bb mslh yg sme
dr:   ok nnti jumpe dr kt dpn


bile jumpe dr lg sorg:
:

:
:


dr:   kmu allergic teruk..sy bg kmu injection n tgk effect die stelah 3 jam
die:  baik dr.. tp ktorg nk g solat dlu ea



gambo ni tgn si die yg kne inject

story began:

pas kne inject ktorg g r solat.. si pesakit ckp kak, lapo r jum makn.. Ruby ok jum..
pas mkn die ckp ngantuk r kak.. pe kata lepak surau tido sne alang2 nk tggu lagi 2 jam stengah..ok bereh jek.. tapi boleh plak posing gmbo seketika


 yang pling bez... duk time ktorg ngah sibuk bergambo n lepak2... rupenya doktor2 nagh mencari kami.. hahaha.. last2 doktor kol... die cari kami x jumpe.. sampai2 kat wad memg kne kutuk  abis r.. rupenya2 doktor tu lupe nk gtau ktorg lepas solt kne masuk wat bb effect ubt 2 ngantuk.. x sangka plak ktorg leh g lepak2.. memg kecoh di wadnye.. alhamdulilah semuanya ok wlupun sume duk pening ngan perangai ktorg.. pape pun kwn ruby kne g hospital lg esok.. moga2 cepat sembuh

p/s: utk korg jgn nakal2 cam Ruby

History

seperti yang dijanjikan.. ruby nk gtau ngan sape Ruby date semalam... sudah pasti si die... emm sape???
:

:

sape lagi lau bukan my chenta hati "Mr Fadzli"



To my dear <3 :
Tq aw bb dtg dr jauh again.. miz u damn much r... tq 4 everything...



utk pencinta blog:
 meh tgk aktiviti kmi


10.15am: yea die sudh sampai

emmm lapo... jum mkn syg.. ok jum..( pe lagi makn mknan mlysia Roti canai 1)


10.45am: jum strt jaln??? g mne dear... shhhh rahsia


11.00am: destinasi... haha tempat biase kami lepak dataran pahlawan, melaka

cari barang yang dipesan cik adik Ayu (HANDBAG)

now time untuk nyanyi...haha si die jek k.. Ruby x...almaklum karang hujan plak kn lau Ruby yg nyanyi..


12.30pm: alamak lapo lagi r
makan lah yang jum




cam biase dah jadi cam rutin bile bertemu pun ye "sharing is caring"



si die bg i something from Sgpore & the frame pic of us

sory dear i x tau nk bg pew... yg 2 jek rase comel + suo kmu semangat study yer...


1.30pm: jum yang dh lewat ni..waktu utk solat...alamk cri surau x jumpe.. kite g Melaka Central r n solat kt sane k

menanti saat itu

jap g Ruby nk g jumpe...........????
huhu berdebarnya rase...
knp yee???
ntahlah setiap kali pertemuan itu perasaan berdebat itu hadir
tapi excited pun ye gak..
hope semuanya berjalan lancar walaupun pertemuan itu  berlaku dlm waktu yg singkat bg Ruby
pape pun hope die happy & ruby pun happy
ruby memg dh lme mennati saat macam arini
ni pun bju dh siap gosok awal2 dr semalam
almaklum Ruby jenis kalut skit
klu x prepare awal2 tkut lain jadinya
emm tema ape ye???
nk tau???
tggu next entry ea..
Ruby cite dr awl ketemu smpi pulang ke destinasi..

P/s: doakan ruby ngan ??? happy today k
mud : happy

perasan ke perasaan

suatu ketika dulu orang cakp...

 si dia: wah!!! cantiknya
 saya: hehe (tersimpul malu) time kasih
si dia: sape ckp kt awk.. sy ckp burung 2 cantik warna warni (sambil memandang ke pokok)
P/s : so jgn lah perasan awl2 org ckp kmu cantik

saya: ish gemuknya aq (sambil mengayakan di hadapn cermin
kawan: ea ko ni gemuk penye... berat x sampai 40 ade plak ckp gemuk.. x phm betul aq
p/s: klu ko rase ko gemuk... 2 cume perasaan ko jek

dia: emm aq rase memg sesuai
saya: biase lah org cantik dengan yang macho... sesuai r 2
dia: ish ko ckp pe ni... aq rse sesuai lau time ni aq nk g library g cri buku... bb pasni aq dh xde mase
p/s : lain kali dengar ayt org lain pai abis.. lau x perasan jadinya

saya: erm..sedihnye awk dh x sayang saya kew
sayang: ea knp plak
saya: ye lah awk letak gmbo org lain kt dompet awk
sayang: lah tu kn mak saya..ade ke patut..
p/s: itu semua perasaan ko jek ko igt org dh x syg ko dh.. pdhl die syg jek


saya: tersenyum-senyum.. malu r org 2 asik tgk aq jek..msti d ckp aq cntik kn
membe: mane2
saya: 2 hah yang kai bju merah 2... dh r macho
membe: ko bio betul... 2 org bute r... nk tgk ko pun d xnmpk lg nk ckp ko cntik
p/s: jgn r perasan dr ko cntik sgt





so korg-korg.. pandai2 r bezakn setiap ape yg terkeluar dr mulut korg ... perasan ke perasaan

kalau gua beralih arah

bio r lu... lantak lu... nyah ko dari  gua... x yah r nak wat muke cemik... gua x eran r.. 
xde nye gua nk pujuk rayu lu.. gua dah kata gua xnk2 r...lu x yah nk tenung gua lama-lama... gua leh campak lu bile2 mase r.. gua xeran... gua boleh cari yang lain..
lu bagi tempoh 5 ari cnfirm gua bole cri lain beb... confirm.. nak tau x knp gua cakap gitu.. bab lu wat otak gua serabut.. ayat lu dh r x jiwang.. gua naik bosan r beb... asik gambo2... cube r  explain sikit bile gua x faham..ni x statik jek..mane x gua nk beralih arah.. akn gua jejaki, akn gua cari yang terbaik dr lu.. yang pasti gua x kkn tersilap lagi dalam memeilih.. mungkin mase gua pilih lu gua x belek2 n nilai lu habis baek.. tapi xpe gua x marah lu... lu ape tahu...lu pndai duk diam jek... gua jek suke kcu lu mlm2 kn... k r pai sni jek k.. gua nk beralih arah...selamat tinggal buku ku... gua nk bli buku bru yang lebih banyak info.. hope yang ni leh bntu mase exam gua x lme lg... tadaaa....


p/s: jgn marh ea bb tulis gua &; lu

Mud: cari buku utk exam :)



entry aq entry aq r

aik pe cer... xde knp saje gua mahu wat gempak... tapi kenapa... gua baran r beb..  
(opss sory ckp gua)  
peduli ape ni entry gua... sekati gua nk tulis pe pun.. lu semua pandang plik ciap angkat kening nape??? ade gua kesah.. yang penting gua happy... skti gua r gua nk tulis pasal chenta hati gua ke apa... yg penting gua x jg tepi kain lu... nape ea gua ckp gua gua.. gua nk g masuk gua k???.. oooohhhh tidak... seperti biase api kemuncak kemarahan dah thap maksimum... nie yang gua jadi lagu ni...so lu semua jgn nk kutuk gua kE @ salah anggap... gua saje jek nk ckp gua lu arini... xde kne mengena ngn lu2 semua.. daa....

mud : touching

jangan pandang rendah

Plz lah jgn lah pndg rendah kt org.. plz cgt2... setiap org ade kelebihannya.. Ruby sedih sgt2 aw.. ade ke patut org pndg rendah kt kmi... kmu semua x phm perasaan kmi... kami nk mendidik  ank bgsa kmu juga... so x payah nk kutuk2... x payah r nk blagak ngan status korg... igt r tnpa org cm kmi maka xde nya korg2.. nk tau x nape Ruby cam sedizz.. kisahnya bermula



ade sorang membe kol ruby die tnye


????: ko ktne ea skrg

ruby: kt maktb (bakal guru)

????: ooo... bpe lme lg biz??

ruby: 2 tahun

????: lme juga... ko bljr bape tahun

Ruby: 5 thun stgh

????: lme tu... ko ambik course pe?

ruby: prasekolah

????: ek eleh... bljr lama2 tapi ambik prasekolah.. ajo budk kecik... senang gile kot.. serupa x yah  
           g blajo lme2... aq pun leh ajo.. taraf ajo pun rendah jek kot... igt ajo sek menengah ke ape



pergh sedih tersentap juga ruby + not in mud mase... bab dh byk kali org kutuk Ruby & kawan jurusan yang sama.. ape lagi Ruby pun smash r d blik




Ruby:
ko ingat nk ajo prasekolah ni cam ajo budak cara nk mkan ea.. igt  cikgu prasekolah xde taraf kew.. cikgu prasekolah sekarang pun degree r beb.. ko kene igt xdenya cikgu prasekolah cam aq, maka ko x kn kenal huruf & abjad.. ko xkn reti mewarna... Opss lupe maybe ko xprnah sekolah tadika.. tapi ko ingat ko semakin dewasa and 1 day ko akan ada ank.. so ank ko akn dihantar kat org yang cam aq juga.. ko kne igt pd situ dorg mula belajar... xde nya org cam aq &kawan2, so ko xkn berjaya r cam sekarang... ktorg bukn ajo setakat ABC tapi ktorg memberi kasih sayang.. ktorg nk didik anak bangsa... macam mana melayu nk maju lau suka pandang rendah kat org lain.. ko igt keje ko bgus sgt.. wei ble2 pun Allah leh trik nikmat yang ko ade... Rezeki 2 milik Allah... Ko kne tau juga budak2 sekarg intelligent &aq ngan kawan2 aq cuba sedaya upaya utuk bentuk sahsiah dorg sejak dr awl... aq bukan ajo utk kenal ABC & 123 tapi aq ajo die camne nk hormati org tua, mengenal adab2,  macam mane nk solat, macam mana nak berdikari.. plz lah ko sedar ckit... jgn lah pkir Gaji ko sangat.. ktorg jadi cikgu prasekolah bb nk tolg ank bangsa... Bukan tu jek ktorg kne juga hadapi budk2 yg masalh khas... pada prasekolah lah aq nk nilai budk2 ni.. aq xnk dorg ketinggalan... kalau ade 10 manusia yang tiap perangainya macam ko, memang cikgu prasekolah xleh nk hidup...org mcm ko lh buatkan kes2 x patut berlaku.. klu sush sgtkn,ko pandai kn ko cuba lah mengajo sendiri... aq cintakan jurusan aq bb aq nk sampaikn ilmu tapi bukan bb aq nk kerjakan harta. igt 2.. setiap guru tu umpama cahaya kegelapan... dan yang ko perlu tahu tanpa guru xde nya ko????? ade faham



stop... matikan HP


so korg kt luo sana pandai2 lah nilai sendiri ye..

contact lens

setelah sekian lama Ruby xkai contact lens... uhh akhirnya arini Ruby pkai masa g kelas ..
tp ruby stil igt pesanan kedai cermin mata 2 utk jaga mata lau kai contact lens

solution utk kekalkan kebersihan contact lens tu
bekas untuk simpan contact utk tempoh lebih dr 8 jam selepas penggunaan



bekas yang comel untuk tempoh simpan yang singkat




pakai dengan berhati-hati dan pastikan tangan bersih
:
:
:

Sekarang ruby hanya pakai yang ini


tapi:
:
:
:

ok ni impian Ruby untuk semester hadapan


huhu cantikkan... Ruby stil x cnfirm lagi nk pilih warna yang mana... ade suggestion???

Kongsi ilmu



Model ASSURE
Kelas: Prasekolah Al-Falah
Tarikh: 21 September 2010
Masa: 10.00pagi -11.00 pagi
Bil pelajar: 18 orang
Tema: Kenderaan
Tunjang utama: Bahasa Melayu

Analyze Learners ( Analisis Pelajar)

1.    18 orang murid
2.    10 lelaki /8 perempuan
3.    Umur 5-6 tahun
4.    Murid-murid terdiri daripada murid yang sederhana serdas dari segi mental, tidak mengalami masalah social serta tiada masalah kecacatan fizikal.
5.    Mereka berasal daripada keluarga yang sederhana.
6.    Murid pernah membaca suku kata KV + KV
7.    Pembelajaran adalah berpusat murid
8.    Kaedah pengajaran
( Anggaran peratus dari pelajar)
-       Pembelajaran visual sebanyak 35%
-       Gaya pembelajaran auditori sebanyak 25%
-       Gaya pembelajaran kinestetik sebanyak 40%

State Objectives - ( Tentukan Objektif)

Pada akhir pengajaran ini, murid dapat:
1.    Mengenal suku kata dan menyebutnya dengan betul
2.    Mengenal perbezaan antara kenderaan laut, darat dan udara
3.    Mengisi tempat kosong suku kata berdasarkan kepada beberapa jenis gambar kenderaan yang dipamerkan


Select Media, Materials, and Methods - (Pilih media, kaedah dan bahan)

1)    Komputer dengan perisian yang bersesuaian dengan tahap murid
2)    Penggunaan video
·         Tujuan penggunaan
Digunakan untuk menarik minat murid dan bersedia untuk terus mengikuti pengajaran .   Sebagai langkah bagi murid cepat untuk menghafal doa yang dipaparkan. Bukan itu sahaja ia

·         Cara penggunaan
Bahan ini digunakan dengan sokongan komputer dan projektor (LCD).

·         Bagaimana penghasilannya?
video yang digunakan merupakan video yang telah dimuat turun daripada internet.

3)    Penggunaan bahan 2-Dimensi (2D)

·         Tujuan penggunaan
Merupakan kad imbasan yang digunakan untuk memudahkan murid memahami beza antara jenis kenderaan dan membaca suku kata. Penggunaannya lebih jelas dan menarik  jika dibandingkan dengan cara guru menulis suku kata di papan hitam.

·         Cara penggunaan
Guru  menampal kad imbasan pada papan hitam dan mengarahkan murid mengeja suku kata yang dipamerkan.

·         Bagaimana penghasilannya?
Bahan 2D ini dihasilkan dengan mencetak gambar pada kertas putih lalu diwarnakan sebelum ditampal atas kertas keras untuk mengukuhkannya.


4)    Penggunaan audio
·         Tujuan penggunaan
Untuk menarik minat dan kepekaan murid

·         Cara penggunaan
Memainkan dalam slaid power point

·         Bagaimana penghasilannya?
Merakam suara dengan menggunakan perisian Audacity.

5)    Penggunaan MS Power Point

·         Tujuan penggunaan
Menyediakan cara penyampaian pengajaran yang lebih menarik.  Guru tidak menggunakan sepenuhnya pengajaran menggunakan papan putih bagi mendedahkan murid dengan penggunaan ICT

·         Cara penggunaan
Media digunakan secara seluruh di kelas semasa menjalankan aktiviti.

·         Bagaimana penghasilannya?
Menggabungkan animasi, gambar, video dan audio.

6)    Penggunaan MS Word

·         Tujuan penggunaan
Sebagai tugasan kepada murid selepas sesi pengajaran menggunakan slaid power point

·         Cara penggunaan
Murid-murid akan menjawab latihan apabila mereka klik simbol latihan di slaid

·         Bagaimana penghasilan
Latihan yang dihasilkan adalah berkaitan dengan pengajaran pada hari tersebut


Utilize Media, Materials, and Methods

1)    Bahan video
·         Video akan dipancarkan dengan bantuan projektor dan pembesar suara supaya murid dapat melihat dan mendengar dengan jelas.

2)    Bahan 2-Dimensi (2D)
·         Bahan 2D akan dipertontonkan kepada murid semasa guru memperkenalkan murid dengan jenis kenderaan dan suku kata

3)    Bahan audio
·         Audio dimainkan sewaktu murid belajar suku kata

4)    Bahan MS Power Point
·         Dipersembahkan untuk memperkenalkan murid dengan jenis kenderaan dan cara sebutan serta ejaannya dan menyelesaikan latihan yang telah disediakan oleh guru

5)    Bahan MS Word
·         Latihan latih tubi dihasilkan apabila murid selesai mengenali jenis kenderaan dan murid akan menyelesaikannya sebelum guru menyemaknya.

Require Learner Participation
Set induksi
1)    Murid diminta berkumpul  di ruang perbualan pagi (circle time)
2)    Guru masuk ke ruang perbualan pagi sambil memakai topeng kereta dan mengayakan aksi memandu
3)    Guru meminta murid membuat banding beza gambar di power point

Langkah 1

1)    Guru menunjukkan beberapa kenderaan mainan masa kini
2)    Guru  menunjuk gambar-gambar kenderaan dengan kad imbasan
3)    Guru mengajar suku kata setiap gambar kenderaan
4)    Guru menarik perhatian pelajar belajar suku kata dengan menggunakan power point
5)    Guru mengajar suku kata hingga murid mahir mengeja dan mengenal huruf.

Langkah 2

1)    Guru menayangkan video berkaitan kenderaan:
·         Video kenderaan darat, laut dan udara
·         Video menaiki kenderaan
·         Video nyanyian

2)    Guru mengajar bacaan doa menaiki kenderaan
·         Guru mengeluarkan carta bacaan doa
·         Guru baca dan murid ikut
·         Murid menghafal berulang kali

Langkah 3

1)    Guru mengarahkan murid melakukan latihan di power point sebagai pengukuhan
2)    Lembaran kerja diedarkan kepada setiap murid
3)    Murid dikehendaki menghantar lembaran kerja untuk disemak guru.

Penutup

1)    Murid menyanyi mengikut video dalam power point.
2)    Guru membuat rumusan dengan bertanya soalan dan mengingatkan murid supaya membaca doa apabila naik kenderaan seperti yang telah dipelajari.


Evaluate & Revise ( Penilaian dan revise )

Prestasi murid
Murid akan dinilai melalui kerjasama antara murid denagn murid dan murid dengan guru.   Bukan itu sahaja, murid turut dinilai dengan melihat hasil kerja murid yang telah diberikan kepadanya

Keberkesanan media
·         Adakah slaid power point membantu guru mengajar menyampai isi penagjaran kepada murid?
·         Adakah media yang digunakan sepereti video dapat menarik minat dan perhatian murid?
·         Adakah latihan yang disediakan guru mencabar minda murid?
·         Adakah latihan menggunakan computer yang diberikan kepada murid berjalan lancar?

Persembahan guru
·         Adakah pengajaran berjalan lancar  seperti yang dirancang?
·         Adakah objektif pengajaran tercapai?
·         Adakah pengajaran yang disampaikan mendapat maklum balas baik murid?
·         Adakah pengajaran mampu meningkatkan daya pemikiran murid?
·         Adakah proses pengajaran dan pembelajarn yang dijalankan memerlukan penambahbaikan?


Attention!


How to order?
  • Please fill in the order form which is situated at the above of this page

  • Do wait for our respond upon confirmation for your order availability, insyaAllah we will reply to you within 24 hours and provide you the details on the bank account no. After you receive our confirmation mail, you may proceed to do the payment.


  • Payment need to be done within 24 hours after reservation. After you have make your payment, please reply back to us for the payment details as per below:


  • -Bank, Date, Time, Amount

    -Attachment of slip or receipt (please take a picture or scan)

    **If you're using online banking such as Maybank2u or others, please put fadzlinabiha90@gmail.com on the recipient's mail.

  • Postage will only be done on:

    Every Monday - Friday

    Please inform us once you've receive your parcel. If you do not receive your parcel more than 2-3 days, kindly let us know and we will provide you the tracking number.

    **Note: Please kindly ensure you provide to us the correct address, we will not take any responsibility if your parcel does not arrive to you due to the wrong address given.

  • Terms and Conditions

  • First come, first serve.


  • For those who have make reservation and want to cancel the order, please inform us earlier. We only deal with serious buyer. Reservation is allow only for 24 hours, we will immediately terminate your order after 24 hours if we do not receive any feedback from you.


  • Goods sold are not returnable or exchangeable except for torn/rip-off items. We will only accept within 3 days from the day you receive the items, with conditions items are still new and never being worn.


  • Free gift will be given for those who spend RM150 and above.


  • Luvly :)

    ruby bieha

Order form

Select One
Name:
Email Address:
H/p Number
Adress
Item code
Quantity
Payment Methods
State/Region
Payment will be made
I agree with all the terms and condition Yes No
Click here to create your own form.
m
e
s
s
a
g
e