Dah sekolah dah die

Dah sekolah dah die..
dah beso rupenya adik ruby ni
nak masuk 7thun dah..
Walaupun xdpt hantar die utk 1st sekolah nnti
tp hppy juga bb dpt tgk die g ke sekolah utk pendaftaran
alo alo alo sweetnye die pkai bju sekolah..


 menunggu rambut die untuk di ikat oleh si kakak


 with my mum..utk pertama kalinya die dpt g dftr anknya sekolah.
sbb sekolah my mum  cuti arini

my little sis yang dah beso

kalau my little sis dah nk sekolah means ruby pun dh kena blik maktab..
huargh xnak blik..nak cuti lagi.
tp xpela nk cepat kawin punye pasal nk abis study cepat2..Yeah!!
utk yg membaca selamat kembali ke sekolah n Happy New Year

Hadiah buatmu

Alhamdulilah Ruby dah dpt tau result sem lepas semalam..
Memberangsangkan lah juga ... :)
Walaupun x setanding my sis
tp ape2 pun  Ruby bersyukur sgt
tq to my family coz selalu support
to my chenta hati pun same juga.. tq aw syg..
so dgn x semena-mena dpt hadiah..yea

 dari pandangan atas..
yea Ruby dapat kasut kuliah baru dr mom...
bersemangat ni nk trus kekalkan pointer lg..

dr sudut pandangan tepi..

tapikan bukan tu je..
malam lepas tau result Ruby dapat main bowling..
hehe yes dpt lepas gian..
  best dpt strike byk juga..meh tgk aksi..

ops sory budk gemuk nk beraksi..hehe


shhh jangan pandang sebelah mata k..


dengar kata chenta hati nk bg hadiah juga..
hehe x sabar nk jumpe die
chenta hati pun dpt result baik..
so korg ade cdgn x nk bg die hadiah pe 
utk segmen sharing is caring ktorg tu..
lau ade gtau aw..
to my chenta hati..syg kmu lebih r.

Holiday yang terakhir

Mungkin kah ini yang terakhir..
yup memang pun..
bab lepas ni dah nak naik sekolah n Ruby pun nk blik maktab dah
so weekend bru ni ruby n family trun KL g uma mak ngah ruby
so ktorg shopping2 n jalan2 kt sne..
sekaligus sambut bufday cousin Ruby
nak tau kami jalan mane..
meh tatap gambo2 yang bakal dipaparkan
:

:
:


  ni princess elena with her auntie


princess yang tengah tersenyum


menanti nak main ice skating

sementara tunggu anak2 main..mum n dad sempat g terapi


ni aunty2 yg sibuk mengurut


mase nk makan tp dicium dulu :)

with my little sis
Ruby sangat happy..
hopefully yang ni bukan holiday terakhir.. 
nak jaln2 lg.. opss lupe palk ruby dapat mug Manchester United dr mak ngah..
hehe happy2 dpt main ice skating n jalan2 bersama kanak2 girang terutama si kecil Elena..


opss menyibuk satu gambar disini

Ciptaan Allah itu cantik

Ye ciptaan Allah itu semuanya cantik..
x kira kite berada dimana pasti kite rase teruja dengan ciptaan-Nya
Ruby rasa damai sgt bile lepak2 ngan akak n cousin lihat keindahan alam





gambar ni semua mase kami jalan2 kat Tanjung Emas, Muar..
cantikkan pemandangan laut..
nanti nak ajak chenta hati date kt pantai plak r.. 
leh kn kn kn... ngeh ngeh :)

Alhamdulilah beranak juga akhirnya..

Alhamdulilah akhirnya beranak juga... 
tahniah atas kelahiran baby yang comel2...
sape yg beranak...Ruby??? memang x lah kn... 
sape lagi lau bukan kucing kesayangan ruby (Kabus)..
korg mesti pernah bace ni kan (klik sini)
die selamat melahirkan 3 baby yg sgt2 cute... 
yg paling best si Kabus ni siap kejut Ruby kul 2 pagi
 nk gtau ank die dlm almari..Ruby igt knp lah die kejut
 rupanya die nk gtau d dh brnak.. 
drpd mata yang mamai trus jd segar bugar mlihat anak2nya.. 
Ruby sempat curi2 ambli gmbar baby kucing ni...
 haha lepas tu kena marah ngan my mum lah..
bb ada petua mgtakan x bole ambil gmbo kucing... 
tp Ruby bantai jek ambik.. 
bb hidup n mati di tangan Allah kan...


korang dah tengok kn gmbo tu..
so korang ade x cdgan nak bagi name ape
 lau bole nk start dari huruf k.. 
tapi kaka,kiki,koko n kiko dh ade ok..
so lau ade cadangan gtau k...

Suprise!!!!

 Suprise!!!
 lebih kurang gitu r jeritan yang kedengaran semalam...
memang agk terkejut lah bb orang jauh dah blik tiba2.
hah sape???
 die lah akk sedara ruby (kak baby) n family die..
dorg dr new zealand coz smbung bljr phD kt sane..
agak terkejut r..
tp wah seronoknya dapat jumpa puteri kesayangan beliau 
(puteri elena aisyah)..
happy dapat main kt kolam ngan die..
dorg kt Malaysia holiday for 1 month..pastu blik NZ blik..
walaupun die blik kg skjp jek ,tp ruby hapy sgt2 n terkejut..
bb memang btul2 suprise..
meh tengok gmbo si kecil:

 ni gambar raya Ruby ngan elena

ni gmbar terbaru die ngan kak intan 

ok ni yang paling bez bab dapat hadiah dari New zealand...hehe seronok..ni antaranya...  
yg lain secret..ngeh2..

Gayamu Menarik Perhatianku dikala sunyi

emm tengok gaya di sia buat terhibur juga lah hati ruby ni..
macam2 keletah dibuat.. golek ke sana sini.. 
berpura-pura tidur..wah geram sei dengan kamu..
knp begitu comel... tp xpe mase cuti ni akan ku luangkan msa utk mu..
mgisi kekosongan hati dikala sunyi..hehe jiwanglah plak.. 
tp memg rubhy memg geram ngan si dia...suka wat ala manje...
sape die???
:

:
:




hah ni lah die kaka...nama sehebat tuannye...
memg very nothy cam pemain bola sepak... kaka ni ank kabus..
korg pernah bace x entry tntg kabus...lau x meh klik sini.. 

to kaka:
 tq bb selalu menghiburkan n jgn nakal2 cgt 
x lme lg nk dpt adik bru kn

Bufday Gurlz

13/12/2010 merupakan birthday adik sedara Ruby..
meh kenal sikit ngan empunya diri
:
:
 nama: Nur Narimah
umur: 11tahun 1 hari :)
anak ketiga dr 3 adk beradik
kwn baik Ruby but mangsa buli abg2 nye..


ni kek die..emm sedap tau..
boleh beli kat baker's cottage

ni makanan smbut birth die..
kami makan pizza n sate..emm yummy

p/s utk ima: 
sory kak bieha x bg present lg..
ape2 pun happy bufday n selamat menempuhi UPSR tahun depan..
cepat2 tinggi haha..cepat2 gemuk k..
ape yg penting Manchester United menang r td dear..
so itu hadiah terbaik buat kmu n sy kn...hehe :)

Shopping

Semalam ruby n family so excited shopping..
bukan ape shopping brg sekolah..
almaklumlah my little sis thun dpn naek drjah satu..
so sgt happy lol... hampi RM400 juga r abis bli brg sekolah die..
itu pun hanya sempat bli beg sek, bju sekolah, ksut sek n pencil box..
itu pun utk sek kbgsaan jek , sek agama blum lg..alat2 lain x bli lg..
ape2 pun asalkan my little sis ni selesa n teruja untuk masuk ke alam persekolahan..
 meh tgk brg die:
:
:



agak jeles bab brg die warna pink...
nsib ruby ni dh beso lau xruby pun nk.
haha.pling bez my little sis kne kai bju sek utk 9thn sbb die besar..
cam nk mati ktorg gelak mse test kn die bju..
pakai 7,8thun punye x muat...
mcm2...gelaran untuk die skrg ialah sibulat..untuk sibulat..
x sabar nk tgk kmu kai bju sekolah nnti

Annual Concert

sape plak yg buat concert..
Actually aritu my little sis ade concert 
untuk akhir tahun (ala-ala konvo gitu)..
kan ruby ade cite kt entry ni kn (klik sini)..
so kali ni ruby nk tunjuk ckit r gmbo2 die..
sory r lmbt update..busy ckit..jap ea..
nah tengok:

ok ni gambo little gurlz sebelum nk g hotel utk reheasal petang..
huhu di makeup oleh ruby

ok ni hotel dimana concert berlangsung


gambo little gurlz dpt sijil


amanah yang diberikan untuk memegang bendera Malaysia


paling bez sebelum g concert Ruby sempt snap dis picture..
so sweet teddy ni..

ade mcm2 lg cite bez..tp x dpt lh nk upload gmbo.
.antaranya ade 1 little gurlz minta nk duduk ngan ruby..
umur die 3thun...nama Aiman Batrisyah
siap ckp cmni (awak2 nnti kite nk tido umah awk leh?) 
padahal ruby x knl pun die..
mcm2 kn..tp bez..

meh tgk 1 antara  video tarian little gurlz..
:
:

video

comel kan..korg leh wat tarian cmni..hehhe

Di tag oleh Kak Ida pula

to kak ida..tq coz sudi tag adik mu ini

antara soalan yg dtnya adalah :

1.adakah saya hot?
memang xlah..x cantik pun tp manis tu ada lah..hehehe ;0

2.wallpaper saya?
warna pink n purple..pink itu kegemaran sy...


3.cte gmba nie?
gambr ni..gambar raya thun ni..tp telah di edit oleh
 si cantik manis emeiysandra

4.kali t'akhir makan pizza?
minggu lepas..ngan my cluzmate time sekolah

5.lagu t'akhir saya dgr?
mengapai mimpi-dirly

6.nk watpe lps tag nie?
nk sape2 yg jd follower ruby ni ambil n wat..

7.panggilan saya?
ruby,biha,adik,kakak,mama

8.tag 5 org...

9. spe org no.1?
mestilah my parents

10.sumting 4 no.5?
sy suke kehidupan yg sy lalui sekarang

11. no.3 ad hbgn dgn spe?
ngan chenta hati (fadzli)

12.about no.2?
anak yang kedua

13.kata2 cnta 4 no.4?
yg penting setia dan percaya antara satu sama lain..
jd kn pengalaman lepas sebagai penanda aras
kematangan diri kita

14.fakta mngena org yg tag sy?
kepada kak ida
syg kamu bangat..muakz :)

new pic mse nk g konsert little gurlz..sgt suke teddy

Agains

,
kali ni dapat award dari Queen F

Dah dapat award ni, ada beberapa benda yang kena wat


 5 benda pasal diri korang yang korang rasa Queen F patut tahu
1) nama penuh : Nur Nabiha binti Aziz
2) nama panggilan ruby
3) umur 20 tahun
4) sangat suka pink
5) sudah punya cinta hati :)

perkara yang ruby nk tau pasal Queen F
1) warna kegemaran
2)cinta hati yang pertama sape??ngeh ngeh
3) hobi

pandangan Ruby pasal blog Queen F.. :)
unik dan ceria

kata-kata Ruby untuk Queen F:
tq 4 dis award..syg kmu lebih ngeh2 :)


Award dari kembar

haha award dari kembar..yup..dr kembar ruby..bile plak ruby ade kembar...hehe sebenarnya pemberi ni same nme ngan ruby...klik sini lau nk tau

ok ade keje kena settle skit:

1) berikan gelaran kepada pemberi award
si kembar nama

2) ucapan untuk pemebri award
tq my dear..sangat2 menghargainya..minta2 lain kali bole dpt lg

3) tag 3 org


cubaan pertama

hye u all..
.lme ruby x update blog ni..kali ni ruby nk cite pasal cubaan pertama ruby..
cubaan ape??
 cubaan mekap kn org lh dear...
 yela ruby ni bukn kaki mekap mcm ladies yg laen.
.huhu nk kai bedak pun sush ni lg mekap..hancus..
tp ape leh wat ruby kne tolong si manje ruby a.k.a little gurlz..sape die?? 
sape lg lau bukn adik bogsu ruby...
mlm ni die ade konsert utk graduation...
yela dis year kn die dh 6thun...
so kne special2 sikit r bb pasni dh msuk alam persekolahan..
ok meh tengok cmne ruby keje kn si kecil ini:
:
:
:



ok tonight ruby g tgk die..nnti ruby snap pe yg ptut n msuk kt sni ye...hope petang krg dpt makeup die cantik2 :)

Bintang Klasik

Kenapa ngan bintang klasik??? 
saje nk kongsi ngan korang pasal Bintang Klasik RTM 2010.. 
ade kne mengena ke ngan Ruby..ade alh ckit.. nk tahu knp???
 sebabnye juara bg pihak perempuan dlm bintang Klasik ni kenalan ruby..
dia penuntut kt tempat ruby study a.k.a junior ruby..
 ok meh tgk story die skit


Shaidatul, Danie juara Bintang Klasik Nasional
Oleh Rabi ‘Atul ‘Adawiyah Ismail
bhnews@bharian.com.my
2010/11/30

Kedua-duanya meraih hadiah wang tunai RM15,000 

TUAH berpihak kepada peserta Melaka, Shaidatul Nadira Shaharum, 20 dan Danie Hasbullah Mohd Razi, 16 dari Selangor) apabila menjuarai kategori wanita dan lelaki dalam pertandingan akhir Bintang Klasik Nasional di Auditorium Tunku Puan Chik, Kompleks Penyiaran Tuanku Muhammad, Seremban, malam Ahad lalu.Persembahan Shaidatul ternyata mempersonakan penonton selain menarik perhatian juri dengan menyampaikan lagu Yang Ditunggu Tak Tiba, nyanyian asal Puan Sri Saloma, ciptaan Datuk Ahmad Nawab.Ketika ditemui, Shaidatul yang juga penuntut di Institut Perguruan Perempuan Melayu, Melaka sudah menjangka kemenangan pada malam itu adalah miliknya. 



“Ternyata kesungguhan saya tidak sia-sia kerana berjaya dinobatkan sebagai Juara Bintang Klasik Nasional. Saya sentiasa mencari peluang untuk menonjolkan diri dalam bidang ini. Setiap kali terbabit dalam nyanyian, saya pasti mempamerkan yang terbaik. “Kemenangan ini akan dijadikan landasan untuk bergelar penyanyi dan memeriahkan lagi persada hiburan tanah air kita,” katanya yang pernah menjuarai Bintang Melakafm 2005 dan 2008, serta pemenang nyanyian kategori solo pada 2003 hingga 2007. 

Bagaimanapun, katanya, minat dalam nyanyian tidak akan sesekali mematahkan semangatnya untuk bergelar guru. Bagi peserta termuda, Danie Hasbullah yang menyampaikan lagu Jauh-Jauh menyifatkan kejayaannya itu di luar jangkaan kerana menerima saingan sengit daripada peserta yang mengambil bahagian. “Saya menerima sokongan sepenuhnya daripada keluarga dan kemenangan ini adalah hadiah untuk mereka. Selepas ini, saya ingin menyertai sebanyak mungkin pertandingan nyanyian untuk menimba pengalaman sebelum bergelar penyanyi dan merakamkan album sendiri,” katanya. Kemenangan itu membolehkan Shaidatul Nadira dan Danie Hasbullah masing-masing membawa pulang hadiah wang tunai RM15,000 berserta trofi dan sijil penyertaan. Saingan tempat kedua dimenangi peserta Perak, Fitri hakim Omar Walid, 17 yang menyampaikan lagu Tiada Esok dan membawa pulang wang tunai RM10,000, beserta trofi dan sijil penyertaan. Tempat ketiga milik peserta Sabah, Fazrul Misran, 24, menyampaikan lagu Hanya Bintang-Bintang, menerima RM5,000. 

Manakala naib juara perempuan, Noor Nazatul Farahin Mohd Hussin, 21 (Kasih Hilang Sekejap) dan ketiga, Norakmazulaika Abd Khalid, 19 (Perpisahan). Hadiah peserta kategori wanita sama dengan hadiah diterima oleh peserta lelaki. Hadiah disampaikan oleh Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim dan isteri, Datin Seri Maznah Rais. Pertandingan anjuran stesen radio, Klasik Nasional di bawah naungan Radio Televisyen Malaysia (RTM) ini, membabitkan 12 peserta yang berjaya dicungkil daripada peringkat saringan sejak Mac hingga Mei lalu. Turut bersaing dalam pertandingan akhir itu, ialah Hasfareza Harun, ang menyanyikan lagu Air Mata Di Kuala Lumpur; Muhammad Fadzli Abdul Wahab (Malam Terakhir); Siti Nirzawati Mohd Shom (Kekasih Pujaan); Syamsul Nizam Ali (Berikanlah Sinarmu); Merazan Mechang (Jika Ku Tahu) dan Florence Lo (Kini Hatiku Telah Tertawan). Persembahan semua peserta diadili Datuk Johari Salleh, Aishah, Datuk Ahmad Nawab, Fauzi Marzuki dan Datuk Mokhzani Ismail, selaku Ketua Juri. 

Penonton turut dibawa mengimbau lagu nostalgia menerusi persembahan daripada Liza Aziz, Latiff Ibrahim, Anis Salwa Alaudin dan Muhaizam Ahmad (Bintang Klasik Nasional 2007), Sabihah Abdul Wahid dan Azwan Sahdi (Bintang Klasik Nasional 2008), Norzarina Nordin dan Azizul Haqim Md Anuar (Bintang Klasik Nasional 2009), Emily dan Lakshman (Bintang Ai Minnal 2010). 


ok benda ni ruby copy paste dr bharian on9... korg nk tau lebih lanjut leh klik sini 
tengok gmbo skit:
:
:
sory xbpe terang..just gune hp..


Kerana Kamu!!!

Kerana Kamu ok... 
Kerana Sape???
kerana kamu lah cik Emieysandra yang comey lotey..
knp dengan die??
sebab die tanye ape tu kuih kaswi, die xcam..
ok lah khas untuk my kakak syg, ruby tunjuk ye kuih yg dibuat petang tadi..



ok ni sebahagian gambar yg ruby dpt snap mase wat kuih ni petang tadi.. nak resipi?? ade mase nnti ruby bg pula ye... to u sis..dah dpt cam x kuih ape ni...

psst: emm nk msk pe ye esok..

Mengandung Rupenya

uwek.. uwek ..muntah- muntah plak.
perut meragam.. 
loya2 tekak.. 
xnk mkan..
 not in mud...
 di hulur mkn pun wat muke toya jek.. wat x endah...
 duk menung jek.. 
adui knp ni...jgn lah knp knp..
.risau amat dh ni.. 
dh berminggu x mahu makn.. 
mata dh layu.. 
tenung org pun xnk... 
jgn lh ape2 terjadi..semua org syg tau..
ye ke syg???
 btul dorg syg... 
lau x mseti dorg x isau kn kn kn.. 
emm bg mkn mhl2 pun still xnk juga...
sory lh ye korg korg...
setelah berminggu-minggu bru lah terkesan emm mengandung rupenya..
kire alahan mengandung r tu pai xnk mkn...
but now dh ok...
hah sape ngandung???
 mesti plik kn...
ruby??? 
memg x lh kn x khwin lg..
nk tau sape???
 :
:
:

haha ni lah die si comot (Kabus) kucing ruby...

hehe die yg mengandung a.k.a bunting... korg igt manusia jek alah mengandung kucing pun tau.. kelakar pai xnk mkn n muntah..sweet... 
semoga kmu dpt ank2 yg comel ye syg...

Manjekan Diri

Akhirnye setelah beberapa minggu cuti sem bru ruby dpt manjekan diri ni...manjekan??? emm bagagaimna?? hehe ruby sebenarnya g salon lah semalam...ruby suke layan rambut ni + servis kedai tu amat mesra pelanggan.. padahal xde pape yg nk di bikin g semata2 cuci rambut jek...haha padahal leh wat kt uma jek pun kn.. tp pe slh sekali sekala memanjakan diri di salon...ye x??? huhu sangat happy dpt menenangkan fikiran juga.. emmm harumnya rambutku..ngeh ngeh ngeh 



curi-curi ambil gambar


pssst: dulu ruby ni ala tomboy skit tp now dh jd gurl (feminin)... jnji beb syg rmbut selalu bg pnjg2...hehe

Attention!


How to order?
  • Please fill in the order form which is situated at the above of this page

  • Do wait for our respond upon confirmation for your order availability, insyaAllah we will reply to you within 24 hours and provide you the details on the bank account no. After you receive our confirmation mail, you may proceed to do the payment.


  • Payment need to be done within 24 hours after reservation. After you have make your payment, please reply back to us for the payment details as per below:


  • -Bank, Date, Time, Amount

    -Attachment of slip or receipt (please take a picture or scan)

    **If you're using online banking such as Maybank2u or others, please put fadzlinabiha90@gmail.com on the recipient's mail.

  • Postage will only be done on:

    Every Monday - Friday

    Please inform us once you've receive your parcel. If you do not receive your parcel more than 2-3 days, kindly let us know and we will provide you the tracking number.

    **Note: Please kindly ensure you provide to us the correct address, we will not take any responsibility if your parcel does not arrive to you due to the wrong address given.

  • Terms and Conditions

  • First come, first serve.


  • For those who have make reservation and want to cancel the order, please inform us earlier. We only deal with serious buyer. Reservation is allow only for 24 hours, we will immediately terminate your order after 24 hours if we do not receive any feedback from you.


  • Goods sold are not returnable or exchangeable except for torn/rip-off items. We will only accept within 3 days from the day you receive the items, with conditions items are still new and never being worn.


  • Free gift will be given for those who spend RM150 and above.


  • Luvly :)

    ruby bieha

Order form

Select One
Name:
Email Address:
H/p Number
Adress
Item code
Quantity
Payment Methods
State/Region
Payment will be made
I agree with all the terms and condition Yes No
Click here to create your own form.
m
e
s
s
a
g
e